Κατηγορίες
Αρχική σελίδα
Αρχαία Πραισός
Μουσείο Ιστορίας
Ιστορία
Ο Σύλλογος μας
Τα Χωριά μας
Πραισίων  Δρόμεια
Τα Νέα μας
Ο Ξενώνας μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στο Email info@praisos.com
Στο τηλέφωνο: 6936199968
Κυρία ΒΕΝΙΑΜΑΚΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ευαγγελία
Κυρία ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ Φιλίτσα
Κυρία ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ Γεωργία
Κυρία ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ  Ουρανία
Κύριος ΚΑΛΑΓΙΑΣ  Ηλίας
Δήμος Σητείας
Κύριος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Στέφανος
Κύριος ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ Νίκος 
Κύριος ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων
 
 

Είναι ένα παλιό πετρόκτιστο  κτήριο, στο κέντρο του  Άγιου Σπυρίδωνα που μας δώρισαν οι οικογένειες  ΚΑΛΑΓΙΑ Μαρίκας, ΦΥΓΕΤΑΚΗ Νικόλαου, ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ Νικόλαου. Ανακαινίστηκε και έγινε ένα παραδοσιακό σπίτι με παλιά έπιπλα αλλά και με σύγχρονες ανέσεις, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό σε ηλεκτρικά είδη, κλιματιστικό. ηλιακό - ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, Πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, κουζίνα με κεραμικές εστίες, τζάκι τηλεόραση με δορυφορικά  προγράμματα, Internet και πολλά άλλα. Στον ξενώνα  μπορεί να μείνει μια οικογένεια αλλά και δυο παρέες μαζί καθώς επίσης να διοργανώσετε  κάποια εορτή αφού ο μεγάλος ενιαίος χώρος είναι χωρητικότητας περίπου 30 ατόμων, με πολύ χαμηλό κόστος.

Λειτουργία του ξενώνα

Προτεραιότητα διαμονής

Οι δωρητές και οι χορηγοί.
Οι ομογενείς του εξωτερικού.

Μέλη συλλόγου.

Αρχαιολόγοι – σχολεία κτλ.

Στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει  ο σύλλογος μας για να  ξαναζωντανέψει τα χωριά μας, εντάσσεται και η λειτουργία του ξενώνα μας. Με κύριους άξονες την ανάπτυξη της περιοχής, την φιλοξενία και την διευκόλυνση  σχολείων, πανεπιστημίων, αρχαιολογικών σχολών, ομάδων και αρμόδιες υπηρεσιές που θα έχουν σαν κύριο σκοπό μελέτες και ανασκαφές στην περιοχή μας. Ο ξενώνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διάφορες εθελοντικές ομάδες που θα προσφέρουν το εθελοντικό τους έργο στην περιοχή μας, καθώς και από διάφορες αναγνωρισμένες ΜΚΟ με συγκεκριμένο έργο.  

Τραπεζαρία - καθιστικό
Κουζίνα
Καθιστικό - τζάκι
Σοφίτα

Μπάνιο

Εξωτερικοί -  βοηθητικοί χώροι
 Κατηγορίες και όροι διαμονής
Δωρεάν Φιλοξενία
Οι δωρητές και οι χορηγοί έχουν δωρεάν διαμονή τουλάχιστον 7 ημερών, η φιλοξενία ισχύει για  άτομα μόνο με πρώτο βαθμό συγγένειας των δωρητών και χορηγών.

Οι νέοι μέλη του συλλόγου μας μέχρι και 30 ετών έχουν διαμονή δυο ημερών δωρεάν αλλά πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως.

Οι αρχαιολόγοι – καθηγητές πανεπιστημίων έχουν δωρεάν διαμονή δυο ημερών.

Για την διευκόλυνση  σχολείων, πανεπιστημίων, αρχαιολογικών σχολών, ομάδων και αρμόδιες υπηρεσίες που θα έχουν σαν κύριο σκοπό μελέτες και ανασκαφές στην περιοχή μας είναι δωρεάν για μια εβδομάδα και τις επόμενες μέρες τα 2/3 της διαμονής. Οι κατηγορίες αυτές πρέπει να έχουν επίσημα έγραφα για τις δραστηριότητες τους.

Σε όλες τις κατηγορίες που έχουν δωρεάν διαμονή η καθαριότητα είναι αποκλειστική τους ευθηνή, θα παρέχονται αλλαγές σε κλινοσκεπάσματα μια φορά την εβδομάδα.
Ο ξενώνας δεν διατίθεται ποτέ σε άτομα τα οποία εργάζονται σε εποχιακές γεωργικές εργασίες με σκοπό το οικονομικό όφελος τους
Για να κρατηθεί σειρά για πολυήμερες διαμονές πρέπει να γίνει αποστολή EMAIL  info@praisos.com τουλάχιστον 15 μέρες πιο πριν.
Εάν υπάρξουν φθορές ή απόλυες από υπαιτιότητα τους την ευθύνη αλλά και την αντικατάσταση έχουν όλοι οι φιλοξενούμενοι.
Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων ο ξενώνας θα λειτουργήσει για την φιλοξενία όλων των ευπαθών ομάδων των χωριών μας με το συντονισμό και την μερίμνα του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.
Το κόστος της διαμονής είναι για τα λειτουργικά έξοδα του ξενώνα φως νερό καθαριστικά κτλ. Σε περίπτωση που υπάρξει πλεόνασμα ή δωρεάν στα έσοδα αυτό χρησιμοποιείτε εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς καθώς και σε άμεσα έργα υποδομών που έχουν σαν σκοπό την βελτίωση και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων των χωριών μας.
 
 
 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ 2014
Θέμα : « Της Ξενιτιάς την Στράτα»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ 2014
Θέμα : « Της Ξενιτιάς την Στράτα»
Σάββατο 9 Αύγουστου 2014

Κυριακή10 Αυγούστου 2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013
Παραμύθια από τα χωριά μας
Τα βιβλία του χωριανού μας Ερρίκου Σκουλούδη